Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että pidän shoppailusta. Vaikka verkkokauppojen myynti kasvaa koko ajan, itse tykkään hoitaa ostokset fyysisesti liikkeessä. Pidän siitä fiiliksestä, kun pääsen kiertelemään vaaterekkien välissä, ihastelemaan uutuuksia, hypistelemään lemppareita ja sovittamaan vaatteita ylle. Vaikka minulle on vuosien saatossa kehittynyt hyvä silmä sen suhteen, mitkä vaatteet sopivat vartalolleni, niin ainoastaan sovitus kertoo lopulta istuuko vaate päällä oikein. Verkkokaupassa myös värit vääristyvät ja joidenkin värien kohdalla on hyvin vaikea päätellä ruudulta, onko vaate sävyltään minulle sopivaa talven värimaailmaan vai onko kyseessä kuitenkin lämmin sävy. Ja tekstissä saattaa lukea ”vaaleanpunainen”, jonka oletan olevan kylmä sävy ja tuote onkin saapuessaan lämmin persikka.

Ennen kaikkea verkkokauppashoppailusta puuttuu elämys. Marraskuun lopulla kävin ostoksilla Kekäleen myymälässä (Tampereella, Koskikeskuksessa). Vaikka olen itse stylisti ja hyvin tarkka pukeutumisestani, oli ihana heittäytyä ammattitaitoisen myyjän palveltavaksi. Etsimme minulle kahdeksi päiväksi juontovaatteet ja reilun tunnin verran sovittelinkin toinen toistaan ihanampia asuja. Sovitin myös sellaisia vaatteita, joita en olisi itse ikinä ottanut rekiltä sovitukseen – kuten kuvassa näkyvä pitkä mekko. En juurikaan käytä ruskeaa tai mitään kukkaprinttiä, mutta kun laitoin mekon päälleni, se oli malliltaan vartalolleni täydellisesti istuva eikä värikään loppuviimein ollut kompastustus kivi -varsinkin, kun mekon päälle laitettiin vielä nahkarotsi, niin se toi asuuni kaipaamaani rokkia asennetta.

ASU 1: Selected Femme -pitkä mekko ja nahkatakki yhdistettynä tennareiden (Ecco) kanssa.

Siinä reilun tunnin sovittelun jälkeen päädyimme lopulta kahteen keskenään aivan eri tyyppiseen juontoasuun ja lisäksi mukaani lähti myös yhdet farkut ja musta pusero. Sen lisäksi, että vaatteet on sopivan malliset, oikein väriset niin yksi tärkeä tekijä on myös vaatteiden yhdisteltävyys ja monikäyttöisyys. Yleensä katson, että saan uudet vaatteet käyttöön jo vaatekaapistani löytyvien vaatteiden kanssa tai että ostamani vaatteet toimivat keskenään ristiin usean eri asukokonaisuuden verran. Ja Kekäleen ihana juontoteksti Black Friday päivilläkin korosti sitä, että ”osta vain jos pidät”. Mitä enemmän vaatteesta pitää, sitä enemmän sitä tulee pidettyä 🙂

Mahdollisuuksien mukaan pyrin myös tukemaan valinnoillani kotimaisia yrittäjiä. Kekäle on kotimainen perheyritys, jolla on historiaa jo yli 60 vuoden ajalta ja siksi oli ihanaa tehdä yhteistyötä heidän kanssa. Kiitos <3

ASU 2: Mos Mosh -neule ja Freequent nahkapintaiset housut. (Vyölaukku ja nilkkurit Ecco).

Seuraavassa kuvia, miten näitä 6 vaatekappaletta voi esimerkiksi yhdistää eri tavoin ja asusteita lisäämällä/vaihtamalla vaihtoehdot kasvaa entisestään.

ASU 3: Mekko on supermagee myös itsekseen maihareiden kanssa!
ASU 4: Myös tuon pehmeän neuleen voi pukea mekon kaveriksi. Maiharit (Tommy Hilfiger, Ideapark) antaa hyvää särmää.
ASU 5: Arkeen ja töihin neule farkkujen kanssa toimii hienosti. Molemmat Mos Mohs -mallistosta.
ASU 6: Farkkujen kaverina tässä Freequentin musta paita.
ASU 7: Nahkatakki lisänä tuo heti rokkia asennetta.
ASU 8: Tässä vielä farkut vaihdettu Freequentin nahkapintaisiin housuihin. AIka bueno setti ja toimii hyvin maihareiden kanssa.

Lue lisää Kekäleen tarinasta tästä linkistä. Ja tässä alla linkit Kekäleen verkkokauppaan, josta näkee tarkemmat tiedot tuotteista. Shoppailetko sinä mieluummin kivijalkamyymälässä vai verkkokaupassa? 

Juontoasu 1:
Mos Mosh -neule (159€, neuleet Kekäleen verkkokaupassa -20% 16.12. asti).
Freequent -nahkapintaiset housut (39,95€)

Juontoasu 2:
Selected Femme, pitkä mekko (109,99€)
Selected Femme, nahkatakki (199,99€)

Ja nämä:
Freequent -paita (39,95€)
Mos Mosh -farkut (109€)

Blogi: kaupallinen yhteistyö Tampereen Kekäle -myymälän kanssa.