Ihanaa kesäkuuta 🙂 

Viimeksi kirjoittelin blogissani, kuinka väreillä on merkitystä. Eritoten sillä värillä, joka on vasten kasvojasi. Jokaisella meistä on ominainen ihon pigmentti ja värit reagoivat kasvoja vasten eri tavoin. Toiset meistä hehkuu keltapohjaisissa, lämpimissä väreissä kun taas toiset kaipaavat raikkaita ja kylmiä, sinipohjaisia värejä ollaakseen parhaimmillaan.


Eräs ihana asiakkaani Johanna kävi minulla muodonmuutoksessa ja monet varmasti voivat samaistua hänen sanoihinsa: Olen aina tykännyt pukeutua urheilullisesti ja mieluiten mustaan tai tummaan. Asiallisempien vaatteiden löytäminen ja pukeminen on aina ollut tuskaista niin värien, kokojen kuin vaatemallienkin puolesta.” Johannan vaatekaappi koostui pääasiassa siis mustista vaatteista ja värianalyysin aikana Johannakin huomasi, että musta ei kuitenkaan ollut se paras valinta. 


Värianalyysin edetessä, huomasimme, että kylmät ja tummat värit olivat todella liian jyrkkiä Johannan vaaleita kasvoja vasten. Tummat sävyt syvensi juonteita, tummensi silmänalusia ja toi suuren varjon leuan alle ja sai kasvot näyttämään isommilta. Alkuun Kati kartoitti nykytilanteeni ja asiat mihin tarkalleen ottaen halusin muutosta tai apua. Tämän jälkeen vuorossa oli värianalyysi jonka myötä selvisi värit, joita minun kannattaa käyttää. Niin, ei siis ole pakko, mutta kannattaa – se selvisi hyvin äkkiä maallikollekin Katin sovitellessa eri värejä minulle. Värianalyysin yhteydessä sain myös opastusta meikkisävyihin.”

 Kun pääsimme värianalyysin loppuun, kevään värit olivat ne, joissa Johanna todella hehkui. Hänen ihonsa vaatii siis väreiltä lämpöä. Keltapohjaisia, vaaleita ja kirkkaita sävyjä. Näissä väreissä Johannan luontainen sävy tulee parhaimpana esiin, eikä värit nosta esiin kasvoilta mitään virheitä.

”Viimeisenä vuorossa oli yhteinen shoppailu- ja vaatteiden sovitusreissu; Kati oli käynyt etukäteen varaamassa oikean värisiä ja mallisia vaatteita sovitettavaksi, minun tehtäväksi jäi pukea annettuja vaatteita päälle ja ihastella lopputulosta peilistä. Ostopakkoa tai -painostusta ei ollut ja se jos mikä oli oikein mukavaa – tosin useampikin vaatekappale päätyi ostettavien listalle, koska ne tuntuivat heti oikeilta.” 

Suosittelin Johannalle, kuten muillekin, hankkimaan alkuun oikean värisiä huiveja. Kun värianalyysin tulos saadaan, tarkoitus ei ole, että kaikki väärät värit heitetään heti pois ja hankitaan uudet tilalle. Kyseessä on noin 3-5 vuotta kestävä prosessi, jonka aikana pikkuhiljaa kun hankkii uusia oikean värisiä vaatteita, pikkuhiljaa väärät häviävät kaapista kun säännöllisesti tekee perkausta 🙂 Jotkut toki innostuvat asiasta heti ja päättävät heittää kaikki väärät värit samantien pois -antaa ystäville, myydä kirpparilla tai viedä kierrätykseen. Mutta huivin kanssa voi aluksi hyvin käyttää myös olemassa olevia vääriä värejä, huivi on lähimpänä kasvoja ja näin pystyy säilyttämään luonnollisen hehkun! 

 Kevään perusväreihin kuuluu luonnon valkoinen, kauniit beigen ja ruskeiden eri sävyt sekä laivaston sininen. Näitä värejä tehostetaan mm. turkooseilla, korallin sävyillä, kirkkailla keltaisilla ja punaisilla.

”Muodonmuutoksesta on nyt reilu kuukausi ja voin käsi sydämellä sanoa olevani kuin uusi ihminen! Positiivisten kommentien määrä on ollut mieletön ja mikä parasta – myös itsestä tuntuu siltä, miltä ilmeisesti muista näyttää. Parhaiden kommenttien joukkoon lukeutuu ehdottomasti utelut siitä, paljonko olen laihtunut. En yhtään – olen vain oppinut käyttämään sopivan kokoisia ja oikean mallisia vaatteita!”

Värianalyysin lisäksi on mahdollista stylistin kanssa katsoa myös vartalomalli ja käydä yhdessä ostoksilla. Näin oppii löytämään oikean värisiä ja mallisia vaatteita jatkossakin. 

”Ihanaa on tietenkin myös se, ettei enää tarvitse tuskailla sitä, ettei ole mitään päällepantavaa. Uuden väriset ja malliset vaatteet, kengät ja laukut sopivat kaikki keskenään yhteen, joten pukeutuminen tilanteessa kuin tilanteessa on äärettömän helppoa. Shoppailukin on tehty helpoksi; mukaan saatavien omien värikorttien avulla oikeanväriset vaatteet löytyy vaivatta, ja tämän myötä vaatekauppojen valikoima on muuttunut aikaisemmasta täysin – nyt kun näkee muutakin kuin mustan. Ja vaikka muodonmuutos maksaa, olen jo nyt säästänyt sen hinnan välttämällä aiemmin kovassa suosiossa olleet virheostokset.”

Tein aiemmin blogikirjoituksen 4+2+5=40, tärkeintä on oppia yhdistelemään vaatteita ja luomaan erilaisia asukokonaisuuksia. Kun sinulla on 4 yläosaa (neuleet, jakut), 2 alaosaa (housut, hameet) sekä 5 eri väristä pukeutumispaitaa, saat näillä 11 vaatekappaleella 40 erilaista kokonaisuutta. Tämä toimii silloin, kun kaikki vaatteet ovat omasta värikartastasi ja sävyt sopivat keskenään yhteen. Tähän kun vielä lisätään asusteen, huivit, korut, laukut, vyöt, kengät ym. niin asukokonaisuuksia tulee jo satoja. Vähälläkin pärjää, kun satsaa laatuun ja tekee ostoksia harkiten!

”Stylistinä Kati on rautainen ammattilainen ja osaa juuri oikealla tavalla auttaa asiakkaan omista lähtökohdista käsin. Häneltä saa yhtälailla loistavia ohjeistuksia suurien linjojen, esimerkiksi värien tai vaatemallien suhteen, mutta toisaalta opastusta myös korujen, laukkujen ja kenkien kanssa pienintä yksityiskohtaa myöten. Kati saa asiakkaan itse oivaltamaan asioita jolloin sitoutuminen muutokseen on ihan omaa luokkaansa. Paremmin ei voisi Katin tunnuslause ”jokaisella on oikeus olla parhaimmillaan – päivittäin”, osua kohdalleen! Kati tekee työtä sydämellään ja sen aistii – olen ikuisesti kiitollinen, että tiemme kohtasivat!”

Kiitokset Johannalle, että sain käyttää hänen kuvia ja kommenttejaan tässä blogikirjoituksessa. Johannan omaa blogia voit seurata täältä: http://koskapystyt.wordpress.com sekä Facebookissa https://www.facebook.com/koskapystyt