Viime viikolla ideoin ”En pukeudu mustaan” -tapahtuman, johon lähti mukaan noin 400 ihmistiä. Seitsemän päivän ajan mustat vaatteet sekä asusteet jäivät kaappiin ja tilalle tuli värien upea loisto!

Mikäli värien loistoa kaipaa myös jatkossa, ja toivottavasti kaipaa, yksi hyvä keino lisätä väriä asuihin on laukku. Laukun ei tarvitse olla asun kanssa samaa väriä, eikä edes kenkien, kuten joskus olen kuullut. Laukku toki voi mukailla asun värimaailmaa tai olla se keskipiste ja asun ydin, yksi loistokas yksityiskohta.

Nyt kesällä varsinkin sen mustan käsilaukun voisi hetkeksi unohtaa ja ottaa matkaan joku ihana väri. Vaihtoehtoja kyllä on. Minulle tämän kesän upein laukku löytyi Birgit Pyykön mallistosta ja kuvasin samalla hänen muita todella upeita luomuksiaan. Birgit suunnittelee ja valmistaa laukkuja nahasta. Upeita, kotimaisia laatulaukkuja, voi että nämä ovat upeita!

IMG_3264

Tämän laukun nimi on Domino. Valitsin laukun, missä mustien ruutujen seassa leikkii kaksi pinkkiä ja yksi oranssi ruutu. Domino on juuri passelin kokoinen, sinne mahtuu kaikki tärkeimmät!

IMG_3260

Värivaihtoehtoja näissä laukuissa onIMG_3263 vaikka kuinka paljon!

Dominon lisäksi Birgitin mallistosta löytyy myös Pikku-Domino, joka on neliön mallinen.

Näitä upeita Birgit Pyykön laukkuja on myynnissä usealla paikkakunnalla ja silloin tällöin alan messuilla. Bigit pitää blogia ja sen lisäksi voitte tykätä hänen Facebook-sivustaan.

 

 

Sen lisäksi, että laukun ulkonäön pitää miellyttää kantajan silmää ja olla kivan värinen, laukun valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat oma pituus, vartalon koko ja muoto sekä oma tyyli ja muoto. Minulle tuo domino-laukku on ehdottomasti pienin laukku, jonka voin valita. Pikku-domino olisi minulla ehkä jo huvittavan pienen näköinen. Koska olen pitkä (176cm) ja näyttävä nainen, myös laukut saavat olla näyttäviä.

IMG_3262

IMG_3261Vasemmalla kuvassa ylhäällä Laura-laukku ja alhaalla upea sinisen sävyinen Domino-laukku. Laura laukun rusetti on todella naisellinen ja laukku sopii hyvin romantiikka rakastavalle sirolle naisille. Pitkä malli laukussa toimii hyvänä vastakohtana, jos oma ulkomuoto on pyöreä. Muista, että pussukka mallinen laukku korostaa aina vartalon pöyreyttä. Siksi on hyvä valita laukku, missä on ryhtiä.

Oikealla puolestaan näkyy Birgitin taidokasta muotojen ja värien harmoniaa. Beige ja musta toimii hyvin yhdessä, pilkkuina, ruutuina tai rusettina.

 

Eli pieni ja siro nainen valitsee aina kokonsa puolesta pienehkön laukun. Jos on kovin ”luinen”, hoikka tai kulmikas vartaloltaan, silloin laukussa kannattaa suosia pyöreitä muotoja. Toki jos haluaa imagoonsa särmää, kulmikuutta voi myös korostaa valitsemalla esimerkiksi salkku-mallisen laukun.

Tärkeintä on kuitenkin, että laukku sopii omaan tyyliin. Laadukas laukku on monesti hintansa väärti, se palvelee pitkään, on kestävä ja sopii moneen tilanteeseen. Siksi sen tulee olla kantajansa näköinen. Tämän kevään 2015 uutuus Birgitin mallistossa on Karuselli -onko tämä sinun näköinen laukku?

IMG_3267