Tervehdys, ja mukavaa maaliskuuta! 

Hieman liian kauan on kulunut viimeisestä blogitekstistä, helmikuu vain hurahti ohi.. Ihan ei aina ei kerkiä kaikkea. Anteeksi lukijat 🙂 Mutta nyt taas jatkuu, samaan malliin kuin aiemmin! 

”Virallinen” hääkuva <3 
Illallinen kauniissa maisemissa Blue Lagoonissa.  

 

Helmikuu oli kyllä aivan ihana, kävin mieheni kanssa lomalla Islannissa ja menimme samalla naimisiin. Emme kertoneet suunnitelmasta kuin muutamille läheisille, joten niinpä ilmoitus yllätti monet, sillä olimme pitkään suunnitelleet isoja kesähäitä. Noh, nyt päädyimme tällaiseen ratkaisuun ja olemme siihen todella tyytyväisiä. Kahdestaan unohtumattomat 4 päivää eksoottisessa Islannissa. Nyt hieman eksyin aiheesta, mutta tässä pari fiilispalaa reissulta 🙂 


Sitten takaisin tyyliasiaan. Näin keväisin tulee aina ajankohtaiseksi vaatekaapin siivous.. Siihen muutama vinkki, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun alat siivousta tehdä. Itse toimin niin, että otan aivan kaikki vaatteet ulos kaapista. Heittelen vaatteet sängylle, lattialle, mihin vaan mahtuu. Näin tulee käytyä jokainen vaatekappale läpi, eikä homma jää kesken 😉 


Tämän jälkeen laitan vaatteet kolmeen eri pinoon; 

1) takaisin käyttöön menevät,
2) kirpputorille myyntiin / kavereille pengottavaksi ja
3 ) suoraan keräykseen tai kunnosta riippuen poistoon.
4) Jos sinussa on tuunaajan vikaa, tai tiedät, että joku vaate toimisi myös pienellä fiksauksella, niin sellaisille vaatteille on hyvä tehdä myös oma pino. 


Takaisin käyttöön menevät vaatteet:

Jokaisen vaatteen on oltava SOPIVAN kokoinen. Liian isot ja liian pienet vaatteet menevät automaattisesti pinoon nro 2. Kaikki ”sitten kun” -vaatteet ovat joutavan päiväistä täytettä vaatekaapissa, ja taas ne seisoo siellä seuraavan vuoden käyttämättömänä odottamassa ”sitten kun” -päivää. Olen kuullut niin monta kertaa, että ”käytän tätä sitten kun menen sinne/on se tapahtuma/tulee kutsu tähän tilaisuuteen/jahka olen laihtunut muutaman kilon” – EI ONNISTU! Kun tulee ”sitten kun” -hetki, niin aivan varmasti löydät jotain ihanaa päälle laitettavaa. Jos onnistunut painon pudotuksessa tai joidenkin kohdalla lisäyksessä, paljon ihanampi on hemmotella itseään ostamalla sitten uusia, sopivan kokoisia vaatteita. 


Vaatteiden on oltava vartalollesi sopivia ja imartelevia vaatteita. Tutustu kirjoitukseeni ”Kuinka tunnen vartalotyyppini” ja miten saat sen selville, niin saat heti vinkkejä, jos joku tietty malli ei sovi sinun vartalotyypillesi. Nämä vaatteet myös pinoon nro 2. Toki, monia vaatteita pystyy nimenomaan muokkaamaan ja tuunaamaan, mikäli olet ompelutaitoinen ja idearikas. Monesta käyttämästä jääneestä, väärän mallisesta tai väärän kokoisesta tulee mainiokin vaate, kun tekee hieman käsitöitä. 


Vaatteita on pitänyt käyttää viimeisen kahden vuoden aikana. Jos joku vaate on ollut kaapissasi kaksi vuotta käyttämättä -on se siellä vielä seuraavatkin vuodet. Vaatteet eivät muutu roikkumalla kaapissa, ne ei veny eikä kutistu, ne ei vaihda väriä eikä mallia 😉 Jos joku vaatteessa tökkää, pistä pois. Se tulee vaivaamaan jatkossakin. Tämä voi olla aarre jollekin toiselle -hyväkuntoinen ja vähän käytetty. Välillä me kaikki teemme virheostoksia, älä jää soimaamaan itseäsi: pois silmistä, poissa mielestä 😉 


Tarkista, että väri on sinulle oikea. Seuraavat blogikirjoitukseni tulee koskemaan värejä, se on hyvin antoisa ja kiinnostava aihealuea. Kuinka suuri merkitys väreillä onkaan! Tärkeintä on, että värimaailma on sinulle oikea ja että vaatekaappisi vaatteet noudattelevat samaa maailmaa. Ei roiskita värejä sieltä ja täältä, muutama perusväri, joiden varaan kootaan loput vaatteet, näin kaikki sopivat hyvin yhteen ja on helppo yhdistellä eri värejä. Lämpimästi suosittelen BC-värianalyysissä käymistä, mikäli on vielä jäänyt väliin. Kerran kirpasee tämä satsaus, saat loppuelämän hyödyn. Et tee enää koskaan virhehankintoja ja olet aina parhaimmillasi, kun värit tuovat sinun hehkun esille!


Säilytä helposti yhdisteltävät vaatteet. Uskoisin, että meillä kaikilla on päivättäisessä käytössä noin 20% vaatteistamme. Loput 80% esiintyy pukeutumisessamme silloin tällöin. Nämä 20% on yleensä siitä hyviä, että niitä on helppo yhdistellä, ne käyvät monenlaiseen tilanteeseen ja niistä saa hyvin eri tyyppisiä asuja. Nämä helmet kannatta ehdottamasti säästää ja samankaltaisiin on myös hyvä satsata kun lähtee ostoksille. Tässä muutama esimerkki yhdistelystä ja erilaisten asujen luomisesta. VILAn viime syksyn mallistoa, täytynee käydä katsastamassa kevään valikoima pikapuoliin ja rakennella taas hyvin toimivia asukokonaisuuksia!

Tämä tunika toimii todella monipuolisesti. Itselläni on samanlainen, mutta musta versio. 
Lisää neuletakki rentoon arkikäyttöön.
Laita neuletakki kiinni ja lisää pinkki tuubihuivi ja saat särmikkään asun!
Jos pinkki ei ole värisi, pysyttäydy hillityissä väreissä ja käytä neuletakkia rennosti auki.
Vyötäröä voi korostaa käyttämällä vyötä myös neuletakin päällä 😉 
Sama tunika toimii aivan eri tunnelmassa, kun asuun lisätään jakku, koru sekä vyö.

 

Kun olet saanut vaatteet pinoihin, ala järjestää vaatteita takaisin kaappiin. Hyviä keinoja on järjestää käyttötarkoituksen tai värien mukaan. Myös kesää kohti talvivaatteet kannattaa laittaa kauemmas käsien ulottuvilta ja ottaa kesävaatteet hieman lähemmäs. Siivouksen jälkeen kaappiin jää aina kivasti tilaa, joten nyt voi hyvällä omalla tunnolla hankkia jotain kivaa pientä uutta tilalle 😉 MUISTA asusteiden tärkeys ja merkitys. Niillä saat moneen asuun fiilistä ja myös asusteet on hyvä käydä läpi samanlailla kuin vaatteet. Mitä jää käyttöön ja mitä pois? Huivit, vyöt, korut, laukut ja kengät -meinaa aina välillä unohtua. 


Kannattaa tutustua myös erilaisiin muotiblogeihin, esim. 

http://www.kertupaulus.com/2014/01/kevatmuoti-2014.html

http://stylefinderbysatu.blogspot.fi/2013/10/kevat-kesa-2014-varitrendit.html

http://luxurywithsohvi.blogspot.fi/


Mukavaa alkavaa viikkoa :))

– Kati