Väreillä on suuri merkitys. Niin taiteessa, valokuvissa kuin pukeutumisessakin. Värit viestivät meille eri asioita, vaikuttavat meihin jopa fyysisesti. Värit myös tuovat meissä esiin ne parhaat piirteet -mutta myös ne heikot kohdat.

Näin värikonsulttina pääsee ilokseen jatkuvasti huomaamaan, kuinka paljon väreillä on merkitystä. Viimeksi ”piinapenkissäni” istui Uutismummo Salla Paajanen. Piinapenkki sen vuoksi, koska tuolissa istutaan ilman meikkiä, kirkkaissa valoissa hattu päässä -se ei ole kenenkään suosikki kohta.

cof

Aloitustilanne, tästä se lähtee! 🙂

Mutta pikkuhiljaa, kun eri värisävyjä tuodaan kaulalle, itse asiakaskin huomaa, miten suuria erot voivat olla. Minua ei tarvitse uskoa. Sen näkee itse. Se tässä työssä on parasta 🙂 ja lopputulos on suurimmaksi osaksi ilahduttanut asiakkaat!

Sallan kasvoilla erot näkyivät helposti, toisilla niitä saa hetken etsiä. Salla hehkuu edukseen lämpimissä, keltapohjaisissa väreissä. Murretuissa syksyn sävyissä, esim. sinapin keltainen, maaston vihreät, monet eri ruskeat sekä keltapohjainen violetti!

sdr

Sallan perusvärerissä, joissa hän on edukseen 🙂

Värianalyysissä käynti helpottaa arkea. Tiedät, mitkä värit sinulle sopivat -mitkä värit ovat sellaisia, joissa olet parhaimmillasi. Samat värit vaatteissa, asusteissa ja meikeissä. Shoppailu helpottuu, kun ei tarvitse sovitella satoja vaatteita vaan voit heti valikoida sovitettavat sopivien värien joukosta. Värianalyysin avulla selviää kaikki, myös kampaajalla käyntiin tulee selvät sävelet ja mieskin osaa ensi kerralla tuoda oikean sävyisen korun lahjaksi 😉

Toki Sallan kanssa keskustelimme, että näin talviaikaan Suomesta on hankala löytää värejä. Meille myydään pääosin mustaa ja harmaata. Ehkä vähän ruskeaa ja miehille tumman sinistä. Olisi hienoa, jos värejä alettaisiin myydä ja käyttää ympäri vuoden, eikä vain kesällä parin kuukauden ajan. (Onneksi Ylöjärvellä on avattu myymälä, josta löytyy kaikille värivuodenajoille upeita vaatteita, aina. Tästä tulee oma blogipostaus ensi vuoden alussa).

Näissä kuvissa näkyy selvästi, miten Sallan iho pysyy neutraalina ja kauniina syksyn lämpimissä sävyissä, kun taas esim. kesän kylmät ja pastelliset sävyt tekevät Sallan kovin kalpeaksi. Eipä kyllä taida Uutismummolla olla telkkarissa pastellia juuri näkynytkään 😉

cof

Kylmät pastellit tekevät Sallasta hyvin kalpean.

Talven kylmät ja tummat sinipohjaiset sävyt taas ovat aivan liian jyrkkiä ja esimerkiksi musta suoraan kasvoja vasten tuo syksyihmisellä kaikki juonteet näkyviin, silmien alle tulee tumma varjo ja monesti myös couperosa ja epäkohdat iholla korostuvat.

cof

Tässä näkyy, miten talven tummanpunainen tuo kasvoille suuren varjon.

Vaikka kevään värit ovat lämpimiä, ne ovat syksyihmiselle liian kirkkaita ja tuovat keltaisuutta iholle. Kevään värit käyvät kyllä pieninä paloina, esim. mukana kirjavassa huivissa.

Mutta syksyihminen näyttää ihanalta, kun hänelle puetaan päälle lämpimät, keltapohjaiset ja murretut värit. Ja kokonaisuus näyttää huolitellulta kun myös asusteet (korut, laukut, vyöt, huivit, myös kengät) ja meikit ovat samasta värikartasta.

Tässä aivan upea oranssinpunainen, joka todella pukee Sallaa :)

Tässä aivan upea oranssinpunainen, joka todella pukee Sallaa 🙂

Kiitos Sallalle värianalyysissä käynnistä. Sallalla oli kyllä jo entuudestaan hyvä käry siitä, mitkä hänelle sopivat ja hän on aina kokenut viihtyvänsä juuri syksyn sävyissä. Nyt tämä epäily sai vahvistuksen ja Salla sai mukaansa värikartan, jonka avulla on kiva jatkossa valita juuri ne oikeat värit ylle. Jännityksellä odotan Sallan pukuvalintaa Linnan juhlien jatkoilta! 😉

 

cof

Tässä vertailussa syksyn maastonvihreä ja talven tummanvihreä. Oikea puoli on jälleen paljon harmaampi kuin vasen, jossa iho pysyy neutraalin kauniina.