Viime viikolla, torstaista lauantaihin oli Tampereen keskustassa Tammerkosken Yrittäjien järjestämä Kuninkaan päivä -tapahtuma. Kuninkaan päivänä alueen yrittäjät antoivat palveluistaan ja tuotteistaan 24% alennuksen. Tämä siksi, koska Kuningas Kustaa III perusti Tampereen kaupungin 1.10.1779 ja Tampereesta haluttiin elinkeinovapauden ja yritteliäisyyden mallikaupunki. Määräys oli, että kaupungissa saisi harjoittaa vapaasti kauppaa ja ammatteja. Tapahtumasta voit lukea enemmän täältä.


Minua pyydettiin tapahtumaan mukaan pitämään Prinsessakoulua, sillä se sopi hyvin Kuninkaan päivän teemaan. Prinsessakoulu saikin nostetta alleen, sillä Aamulehden mukana tuleva Moro halusi tehdä jutun Prinsessakoulusta, kiitos siitä 🙂


Perjantaina sitten klo 16.00 Prinsessakoulu alkoi Raatihuoneen portailla. Minun upea keltainen prinsessamekko oli lainassa Tampereen teatterista. Kaunis väri, mutta ei omasta värikartastani. Vaikka moni sanoikin, että on upea ja sopiihan väri minulle, niin vielä enemmänn pääsen hehkumaan kylmissä, upeissa dramaattisissa väreissä! Esim. ihana ja raikas pinkki, iso tumma violetti tai upea yön sininen prinsessapuku olisi ollut päälläni katseenvangitsija. Tämä keltainen on syksy-ihmisen väri. Värit ovat todella tärkeitä ja sitä ei oikeastaan ymmärrä, ennen kuin tuloksen omin silmin pääsee näkemään -mieluiten ammattilaisen värikonsultin tekemänä. Suosittelen lämpimästi. On niin mahtavaa, kun etukäteen ennakkoluuloinen ja vähän vastahakoinen asiakas saa ahaa-elämyksen ja huomaa itse, kuinka suuri merkitys oikeilla väreillä on. Väreistä tulen kirjoittamaan vielä paljon lisää, mutta tästä syystä annoin kaikille Prinsessakoulun osallistujille 24% alennuskupongin tekemääni värianalyysiin ja nyt haluan antaa saman alennuksen myös blogini lukijoille 🙂 Eli koodilla ”prinsessakoulu” saat 30.11.2013 tehdyn värianalyysin edullisempaan hintaan!


Prinsessakoulussa kerroin juurikin toimivan tyylin luomisesta. Kuinka ollaan oikeasti prinsessoja 🙂 Prinsessakoulua saapui seuraamaan nelisenkymmentä eri ikäistä katsojaa. Ilma oli hieman kolea, mutta hyvin puoli tuntia viihdyimme tärkeän asian parissa. Toimivan tyylin luomisessa tulee ottaa huomioon ensi vaikutelman luominen, vartalotyyppi, värit ja tilannepukeutuminen. Samalla saimme katsauksen, kuinka omaa tyyliä on helppo muokata asusteiden avulla. 


Yhteistyössä Prinsessakoulussa oli Hämeenkadun VILA ja mallina toimi ihana ystäväni Riikka. Alla olevassa vasemman puoleissa kuvassa Riikalla on päällä kaunis valkoinen untuvatakki, joka oli juuri ilmestynyt VILAAN niin päätin napata mukaan, jottei Riikan tarvinnut palella:)

Riikalla oli koko ajan päällään upea trikoinen kotelomekko, joka sopii hyvin sekä arkeen että juhlaan puettavaksi. Asustimme mekkoa tässä oikeanpuoleisessa kuvassa räväkällä leopardi-kuosisella neuletakilla, tuubihuivilla sekä vyöllä.


Huiveja naisilla on yleensä kaapit väärällään, mutta niitä ei juuri käytetä, koska sidonta koetaan hankalaksi. Prinsessakoulussa näytin Riikan yllä myös muutaman huivin sidonnan eri tyyppisillä huiveilla. Hyviä huivinsidonta vinkkejä kannattaa etsiä netistä, kysellä kavereilta ja katsella mallinukkejen päällä kaupoissa. Huiveihin tullaan palaamaan vielä blogissanikin. Asusteet ovat yksi lempiaiheistani 🙂


 

Mukavaa viikonalkua, keskiviikkona ilmestyy uusi kirjoitus, jossa on pukeutumisvinkkejä kuvien kanssa eri vartalotyypeille!