Vaikka tämä blogi on pääasiassa pukeutumiseen liittyvä, otetaan kuitenkin pieni katsaus syksyn meikkeihin. Olen tällä viikolla juontamassa Sokoksen Kutsu Kauneuteen -tapahtumaa ja hurmaannuin upeista syksyn meikkitrendeistä. Tänään tutustuin YSL Rouge Pur Couture -sarjan intensiivisen värisiin huulipuniin ja kynsilakkoihin, huomenna saan nauttia Diorin Cosmopolitan lookin meikeistä!

Upeat intensiivisen väriset syksyn huulipunat ja kynsilakat. Värianalyytikkona minua ilahduttaa myyjien apuna olevat kankaat, joilla voidaan katsoa asiakkaalle oikea sävy!

Upeat intensiivisen väriset syksyn huulipunat ja kynsilakat. Värianalyytikkona minua ilahduttaa myyjien apuna olevat kankaat, joilla voidaan katsoa asiakkaalle oikea sävy!

IMG_5375

Diorin syysmeikeissä on mm. metallihohtoisia voidemaisia luomivärejä!

Yleisesti ottaen on havaittavissa, kuten pukeutumisen puolellakin, syksyn koittaessa värit tummenevat selkeästi. Korallin hohtoiset ja vaaleanpunaiset huulipunat jäävät pois ja tilalle tulee voimakkaita punaisia ja fuksioita. Luomiväreihin tulee enemmän metallihohtoa ja tummia sävyjä -hieman sarjasta riippuen mustaa, ruskeata tai sinistä. Ja mikä parasta; tämä syksy on tuonut taas merkkikosmetiikan hyllyille mattapintaiset kynsilakat useissa eri väreissä!

Tänään paikalla oli meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen ja hänen kanssa juttelin syksyn meikeistä. Hän painotti kahta asiaa, jotka ovat mielestäni erittäin tärkeitä. Nyt syksyllä olisi hyvä päivittää meikkivoiteen sävy. Itselle ainakin on hankala myöntää, että se kesällä hankittu rusketus ei pysykään kasvoilla läpi talven vaikka kuinka toivoisi =D Siksi siis olisi hyvä olla siellä kotona erikseen meikkivoide kesäiholle ja nyt tarkistaa, että mikä on oikea väri syksyksi ja talveksi. Jos meikkivoide on liian tumma, se näyttää kasvoilla likaiselta ja tunkkaiselta. Parasta on luottaa ammattilaiseen ja antaa hänen olla apuna meikkivoiteen valinnassa -myös peili valehtelee. Mene siis kauppaan, missä saat ammattitaitoista palvelua ja anna myyjän/kosmetlogin/kauneusneuvojan/meikkaajan valita sinun iholle oikea sävy ja koostumus lukuisista vaihtoehdoista.

Lancomen syksyn luomiväri-look. Kuvassa myös YSL Black Opium EdT, uusi lemppari tuoksu!

Lancomen syksyn luomiväri-look. Kuvassa myös YSL Black Opium EdT, uusi lemppari tuoksu!

Toinen asia on tuoksut. Myös hajuvesissä on hyvä pitää erikseen kesä- ja talvituoksut eli ainakin kaksi erilaista tuoksua olisi hyvä omistaa. Suvi kuten myös allekirjoittanut säilyttää kaapissaan ainakin kymmentä eri tuoksua, mutta pääasia on, että tuoksuista löytyy eri tilanteisiin ja vuodenaikoihin sopivat vaihtoehdot. Suvin ehdoton suosikki jo pitkältä ajalta syksyyn on Lancomen La vie est belle -kun taas itse saatoin löytää omani tänään. Ihastuin YSL uutuus tuoksuun Black Opium EdT ja sen aion huomenna testata koko päivän käytössä. YSL uutuustuoksu sisältää vihreää kahvia, appelsiinin kukkaa ja vaniljan vivahteita -juuri sopivan mausteinen syystuoksu. Siinä missä kesällä käytetään enemmän kukkais- ja sitrustuoksuja, syksyksi ja talveksi on hyvä valita juuri tummia ja mausteisempia tuoksuja. Muista myös että Eau de Parfym on huomattavasti voimaakkampi kuin Eau de Toilette ja sitä on hyvä käyttää perinteisen kolmen suihkauksen sijaan vain yksi!

Upea juontopäivä Sokosella. Suvi tekemässä meikkiä asiakkaalle.

Upea juontopäivä Sokosella. Suvi tekemässä meikkiä asiakkaalle.

Mikäli meikkaaminen tuntuu sinusta haastavalta ja varsinkin tulevat syksyn ja pikkujoulukauden juhlat ahdistaa -siihenkin on nyt apu! Janina Frylta ja Suvilta on ilmestynyt muutama viikko sitten ”Upeana juhlaan” -kirja. Kirjassa käydään vaihe vaiheelta läpi 9 erilaista meikkiä, juhlameikin perusasiat ja löytyy kirjasta myös Suvin niksit palsta. Janina puolestaa kertoo suomalaisista vartalotyypeistä ja antaa selkokielellä pukeutumisvinkkejä kuvien kera ihan tavalliselle naiselle. Tämä kirja lähti heti mukaani ja sain siihen vielä ihan Suvin signeerauksen, kiitos! 🙂

IMG_5382

Kiitos Suvi! 🙂 Ei oppi ojaan kaada ja kertaus on opintojen äiti!

Loppuun haluan vielä antaa kaksi tärppiä; toinen naisille ja toinen miehille! (Toimivat myöskin lahjaideoina;)). Nämä tulevat nyt molemmat Diorilta, mutta hälläkös väliä.

– Dior Addict Lip Maximizer; kollageenia sisältävä huulikiilto! Tämä on Diorin myydyin tuote -eikä suotta. Antaa huulille upea kiillon ja samalla hoitaa ja täyteläistää huulia. Mä tykkään käyttää ihan pelkästään, koska en ole puhetyön vuoksi räikeiden huulipunien ystävä, mutta tämä sopii myös huulipunan alle tai päälle. Ja voi laittaa myös yöksi ihan hoitotuotteena huulille -testaan ensi yönä! Aluksi vähän kihelmöi ja tuntuu viileältä kun laittaa huulille, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Just perfect jos oot etsiny uutta huulikiiltoa syksyyn, kokeile!

– Miehille; Diorin syksyn uusi tuoksu Sauvage! Raikas, mutta miehinen. Alkuun hämäännyin, että vähän turhan raikas mutta kun hetken odotti niin tuoksusta tuli just sopivan karu. Kuvittele, miltä Johnny Depp tuoksuu niin tää on just se! Tästä vielä tuoksun mainosklippi YouTubesta, olkaa hyvää 🙂

Juontajan tarpeelliset; mikki, kansio ja Dior Addict Lip Maximizer!

Juontajan tarpeelliset; mikki, kansio ja Dior Addict Lip Maximizer!

Tähän ei mitään lisättävää =D

Tähän ei mitään lisättävää =D