Pidin eilen Toimiva tyyli -koulutusta mukavalle naisporukalle ja lopuksi tarjoilin maistiaisia kuluvan kauden trendeistä. Onneksi tuli nyt mieleen, etten ole aikoihin päivitellyt blogia, joten tämähän sopii tänne kuin nakutettu. Itselläni on huomenna pikkujoulut ja mekkokin on hankittu! 😉

Vinkki TOP 1: Glitteriä, kimalletta, paljetteja, strassia, bling-blingiä —> mitä enemmän kimaltaa, sitä parempi! Tiistaina poikkesin muutamassa vaateliikkeessä Helsingissä ja kimallus oli kyllä päätä huimaavaa. Värinä myytävissä vaatteissa oli melkein aina musta, mikä on sääli, koska soisin nähdä pikkujouluissa ja juhlissa talvikaudellakin muutakin kuin mustaa. Musta on tyylikäs, mutta se valitettavasti sopii kovin harvalle skandinaaville. Oli pikkumekkoja, toppeja, hameita, huiveja ja jopa kenkiä – ja kimalsi niin upeasti!!

 • Kimalteleva pikkumusta on aina se ”varma” valinta ja katseiden kääntäjä
 • Muista valita asun niukkuus ja avoimuus niin, että voit kantaa sen itsevarmasti ja viihdyt siinä!
 • Vihreän eri sävyt sopii monelle suomalaiselle mustaa paremmin ja on aivan liian vähän käytetty väri. Tumman vihreitä sävyjä näkyi onneksi muutamia tiistain shoppailureissulla. (Jotain sieltä tarttui mukaan, mutta se blogikirjoitus odottakoon itsenäisyyspäivän tienoille).
 • Jos juhlissa on pukukoodina iltapuku (eli frakki), niin silloin pitää valita pitkä juhlamekko. Huomaa, että etiketin mukaan kengät ei saa iltapuvun kanssa olla kärjestä avoimet.
 • Shampanjan värinen / kullan hohtava kimaltava mekko erittäin kaunis valinta lämpimän värien ystäville
 • Myös tummaa punaista on jonkin verran tarjolla kauden mekkoihin.

Muutoin talvikauteen kuuluu aina myös neuleet! Neuleen ei tarvitse olla missään nimessä TYLSÄ! Neuleissa kannattaa suosia erilaisia yksityiskohtia, kivoja värejä ja pukea ne tyylikkäiden housujen tai esim. samettihameen kanssa, niin silloin asu on tosi trendikäs. Itse rakastuin tuohon keskimmäisen kuvan neulemekkoon – tällaiset yksityiskohdat, kuten selässä oleva halkio on niin kutkuttavia!

Itse löysin sopivan mekon huomisiin pikkujouluihin Rekki-palvelun kautta (siitä kuva ja oma postaus myöhemmin). Olen alkanut enenevissä määrin suosia käytettyjä vaatteita ja muutoinkin koitan valinnoissani arvottaa tuotteen valmistusta ja eettisiä näkökulmia entistä enemmän. Aina ei siis tarvitse ostaa uutta, suosittelen Rekkiä todella lämmöllä. Heillä on jo yli 30 000 artikkelin varasto tyylikkäitä kierrätysvaatteita, kenkiä ja asusteita, joten kurkkaapas, löytyisikö sieltä sinullekin suosikki?

Tässä muutama poiminta Rekin pikkujoulukauden nostoista:


Kuten todettua, kimalle on se ykkösjuttu – ja niitähän löytyy 😉 Lisäksi viime vuonna rantautuneet haalarit pitävät yhä pintansa ja haalareiden valikoima monipuolistuu koko ajan. (Tällaiselle pitkälle A-vartalolle vain sopivan haalarimallin löytäminen taitaa olla mahdoton tehtävä. Lupaan blogipostauksen, jos sellainen joskus löytyy. Etsinnät ovat jatkuneet reilun vuoden ja lähimmäksi pääsin viime toukokuussa Ranskassa Desigualin liikkeessä =D).

Vinkki TOP 2: Samettihousut – tai hame, ehdoton trendihitti. Miksei juhlaankin, mutta esim. työvaatteeksi. Sametti on sen verran paksukangas, että monesti väreiltään syksy-ihmiset ovat niitä, joihin sametti iskee. Syksy-ihmiset pitävät monesti myös erilaisista luonnonmateriaaleista asusteissa – se on jännä, miten väriryhmistä löytyy tietyn tyyppisiä yhteyksiä. Kesäihmiselle sametti on no-no, kun halutaan antaa kevyt ja pastellinen vaikutelma.

Kuten todettua – mieluummin överit kun vajarit, liikaa ei voi kimaltaa 🙂

Tässä kuvastuu ehkä parhaiten talvikauden 2019-2020 trendit sekä arkeen että juhlaan:

 • Kimaltavat mekot ja kesään mennessä toppeihin palaavat naruolkaimet
 • Samettihame (väri: tummavihreä, jes!)
 • Neulepaita – mutta kivoissa väreissä tai hienolla yksityiskohdalla varustettuna
 • Maiharit (jalkineiden TOP 1) vielä puettuna hameen kanssa.
 • Vaaleanpunainen jakku – ainoa vaalempi trendiväri tummien sävyjen joukossa
 • Haalarit

Pidä hauskaa pikkujouluissa!

<3: lla Kati