Tänään koittaa lähtö viikon matkalle Teneriffan Los Cristianosiin. Eilen illalla on matkalaukut pakattu valmiiksi viimeistelyä vaille. Toivottavasti on aurinkoinen viikko luvassa, 10 päivän ennusteen mukaan lämpöä n.19-20 astetta ja aurinkoista tai puolipilvistä. Mutta koska kyseessä on Kanaria talviaikaan, koskaan ei voi olla liian varma ja sen vuoksi on pakattava mukaan myös pitkiä vaatteita. Thaimaahan kun melkein varauksetta voi pakata mukaan vain kesävaatteita. 

Alla olevassa kuvassa on koko viikon setti, jota mukaan tulee. Olen oppinut pakkaamaan useiden työmatkojen vuoksi fiksusti ja tiiviisti. Jotta kasseihin ei kerry turhia vaatteita, mietin aina etukäteen asukokonaisuudet valmiiksi ja miten niitä voi reissun aikana yhdistellä. On parasta ottaa sellaisia vaatteita, jotka toimivat hyvin vähän joka käänteessä.

 Kuvan oikeassa reunassa on ylhäällä 3 toppia; olkaimeton raidallinen, harmaa trendikäs löysä perustoppi ja adidaksen hihaton vaalea pusero. Nämä kolme paita toimii hyvin mukaan pakkaamieni alaosien kanssa, jotka näkyy paitojen alapuolella oikeassa reunassa. 3 pitkät, mutta kevyet kesähousut (harmaat, värikkäät ja mustat) sekä 2 shortsit; farkkuiset ja pinkit. Ei siis tarvitse kaikkia alaosia kohden valita yhtä paitaa, vaan näitä voi käyttää mielin määrin ristiin. 


Kuvan vasemmassa laidassa näkyy 2 pitkähihaista neuletakkia; harmaa ja pinkki. Myös nämä käy minkä tahansa mukaan lähtevän asun kanssa. Tämän lisäksi päälle tulee nahkatakki, koska en tiedä kuinka viileät illat ovat. Matkustusvaatteita on nahkatakin lisäksi collegehousut ja huppari, sillä olovaatteet on kiva olla mukana ja ne ovat painavimmat ja eniten tilaa vievät. Siksi on kätevää matkustaa ne päällä ja reilun 6 tunnin lennolla colleget on oikein mukavat. 


Keskeltä kuvaa löytyy vielä kahdet mustat legginsit; lyhyet ja pitkät ja 4 tunikaa. Tässä kohti olisi ehkä voinut vähän tiivistää, viikon reissulla pärjäisi varmasti kahdellakin tunikalla; (mutta vauva ja imetys sekä alkanut soseruokailu tuo hieman lisähaastetta vaatevalintoihin ja määriin sotkuisuuden vuoksi). Tunikat toimivat sekä iltakäytössä samojen neuletakkien kanssa kuten myös altaalla ja rannalla bikineiden päällä. 

 Matkalaukkuun sujahti lisäksi neljät kengät. Altaalle läpökkäät ja kävelyjä varten ballerinat, matalat avokkaat ja sandaalit. Jos tapaa kävellä reissulla paljon, niin kengissä ei kannata kitsastella. On jaloille parempi, ettei kävele joka päivä samoissa kengissä ja että voi kesken päivää vaihtaa kenkiä. Tuntuma muuttuu ja jalat sekä selkä jaksaa paremmin. Samoin toimin myös esim. pitkien juontopäivien aikana. Kun vaihtaa kengät kesken päivän niin jaksaa huomattavasti paremmin. Matkustaessa jalkaan tulee tennarit collegeasun kanssa, ne on taas ne eniten tilaa vievät ja siksi kätevät laittaa jalkaa lähtiessä.

Rantalomalle totta kai bikinit; kaksi settiä on hyvä, jos käy uimassa niin voi laittaa kuivat päälle 🙂 Itsellä jo vanhat tutut: makea violetti setti sekä uudet panos emporion mustavalkoiset bikinit, wau!

Ja lopuksi vielä yksi tyylikkäämpi mekko, jos tulee mentyä jonain iltana ”hienommin” syömään. Valitsin matkaan ihanan kesäisen keltaisen kietaisumekon, mustat sukkahousut, joissa tekstiä ja ohut mustapitkähihainen. 


Pakkaus on helppoa, kun tuntee oman värimaailmansa ja vartalon. Kaikki vaatteet sopii keskenään yhteen, niitä on helppo yhdistellä eikä tarvitse ottaa monta asukokonaisuutta vaan niitä voi reissulla rakentaa osista. Värien tuntemus helpottaa shoppailun lisäksi myös pakkaamista ja näin reissuillakin on aina parhaimmillaan -omissa väreissä, joka päivä. 

Kohti aurinkoa, moi moi! 🙂