Aiheet nähtävästi alkaneet liikkua hieman enemmän myös täällä muun tyylikkyyden maailmassa kuin vain pukeutumisen, sillä nyt olisi vuorossa mun omat luottomeikit ja ihonhoito. Juontaessani mm. Kutsu Kauneuteen -tapahtumia ja muita kauneusiltoja, minua on meikanneet monet alan ammattilaiset. Mm. upeat meikkitaitelijat kuten Mervi Markkanen, Riia Koivisto, Nina Björkman, Sara Murto, Janita Salmensuo, Ville Äikäs ja Katri Metso. Meikkiä tehdessä olen saanut heiltä lukemattoman määrän erittäin käytännönläheisiä vinkkejä meikin tekoon. Lisäksi käyn säännöllisesti kasvohoidossa kerran pari vuodessa, hyvälle iholleni tämä riittää ja koitan hoitaa ihoani hyvin myös kotona. Aina promokuvia varten käännyn ammattimeikkaajan sekä kampaajan puoleen.

Ihonhoidossani on silti puutteita, sillä se on aika iltapainotteista. Iltaisin pesen aina kasvot huolellisesti (olin päivällä meikannut tai en) ja lisäksi kerran viikossa on kuorinta. Yöksi laitan seerumin, hoitovoiteen ja silmänymärysvoiteen. Aamuisin kuitenkaan en ihoa hoida, ainoastaan jos olen aikeissa meikata, huuhtaisen kasvot vedessä ja laitan meikinpohjustusvoiteen. Toistaikseksi tämä on riittänyt, mutta ehkä tässä ”vanhetessa” iho kaipaa enemmän ravitsevia tuotteita myös päiväksi.. =D Mutta aika hyvällä mallilla tämä, verraten eräisiinkin tuttuihin, jotka ei juuri voiteita käytä ja iho pestään saippualla. Apua.

Meikinpoistoon ehdottomat suosikit MaryKay silmämeikinpoistoaine. Poistaa tehokkaasti kaiken silmämeikin, eikä kirvele!! (Mua kirvelee monet tällaiset, siksi olen tarkka). Ja sopii, vaikka on kestoripset. Sitten Biothermin tuotteet muuhun puhdistukseen, toi Biosource aivan ihana -helppo ja nopea vetäistä suihkussa kasvoille ja sitten viimeistely kasvovedellä. Ei jää meikkivoide jäämiä hotellin valkoiseenkaan pyyhkeeseen!

IMG_5814

 

Ihonhoidossa luottotuotteinena silmänympärysvoide Mary Kay Timewise ja Biothermin joko Biosource (kuivalle iholleni se vaaleanpunainen) tai sitten tämä Skin Best Night, jossa mukana myös anti ageing ominaisuuksia. Tässä (viimeistään!!!) kolmenkympin korvilla on kosteutuksen lisäksi mietittävä myös tuota ihon vanhenemista.

IMG_5815

Pääasiassa meikkaan vain keikoille. Arkena kotona en meikkaa, toki minulla on kestoripset. Ne on minulle ”se juttu”, joka riittää, että olen mielestäni kaunis ja voin lähteä ihmisten ilmoille. Tämähän on ihan meistä jokaisesta itsestä kiinni, riittääkö luonnollinen look vai ei. Jokaisella on mahdollisuus olla parhaimmillaan -päivittäin, kuten tapaan sanoa. Jos on joku palaveri tai virallisempi tapahtuma, saatan tehdä pientä ehostusta. Tähän yleensä riittää meikkivoide ja kulmien kevyt meikkaus sekä vaalea luomiväri ja yläluomelle rajaus.

Tekstit jo ihan kuluneet, niin paljon käytetty mutta kulmien laittossa olen käyttänyt Lumenen kulmageeliä nopeaan meikkaukseen (minulla on kulmissa kestoväri) ja tarkempaan työskenteleen lisäksi kynä. Valkoinen luomiväri toimii mulla usein pohjana luomilla, vaikka käyttäisin lisäksi muita värejä. Make Up -storen soolopaketeista olen löytänyt itselleni täydellisen valkoisen. Ja rajausväri, musta, myös Make Up -storelta. Kastan siveltimen ihan veteen ja piirrän rajaukset huolellisesti yläluomelle. (Junassa tai muualla missä vettä ei helposti vieressä, toimii myös oma sylki.. En tiedä, mitä sanottavaa meikkareilla olisi tähän..) =D

IMG_5818

 

Keikkapäivät on taas asia erikseen. Silloin meikin on kestettävä hyvänä vähintään kahdeksan tuntia ja oltava edustavan näköinen. Vuosien varrella olen oppinut jo aika hyväksi meikkaajaksi -ja tärkeintä on hyvät ja laadukkaat tuotteet ja sekä välineet. Ja laatu maksaa, mutta on myös sen arvoista. Olen tehnyt tietoisen valinnan panostamalla minulle päivittäisiin/tärkeisiin ihonhoitotuotteisiin ja meikkeihin. Tokihan myös edullisemmissa tuotteissa on yksittäisiä huippuja, mutta hintavammat tuotteet ovat laadukkaampia ja kestävät pidempään. Kun satsaa aina silloin tällöin, niin kovin usein ei tarvitse uusia hankkia 🙂

Pysyvän meikin tekemiseen laitan meikin alle Diorin Dreamskin -voiteen pohjustustuotteeksi. Tulee niin pehmeä iho, kuin vauvanpeppu! Ja minulle riittää pelkästään meikin alle tämä, pitää ihon sileänä koko päivän. Aivan mahtava. Ja meikkivoiteena Diorin Nude Air. Meikkivoiteita olen kokeilllut jos jonkinmoista sorttia ja useilta eri merkeiltä, mutta tämä on vertaansa vailla. Äärettömän ihana kevyt koostumus. Ei tunnu iholla sellaiselta ”pakkelilta”, mutta tasoittaa kuitenkin ihan sävyn. Ja meikkitaitelija Riialta opin käyttämään meikkivoiteen levittämiseen isoa puuterisivellintä niin ei tule liian paksua kerrosta. Oon tykänny! Puuterina on Clinicin Redness Solution, tämä on siis hoitotuote eikä löydy värikosmetiikan hyllystä vaan sieltä missä myös voiteet ym. Puuteri vie kasvoilta siis punaisuutta, mikä on ihoni ikävä piirre. Tän puuterin kanssa ei punoita! 🙂 Ja kun kyseessä on siis hoitotuote, niin puuterin voi laittaa myös vaikka saunan jälkeen pestyille kasvoille ihan kotona, jos punoitus häiritsee, istutte vaikka iltaa kavereiden kanssa. Eikä tarvi sitten enää uudestaan pestä kasvoja, vaan nukkumaan vain kun aika koittaa.

 

IMG_5817

Ja viimeistelyyn tärppinä Diorin Lip Maximizer. Ainoa huulikiilto, jota ”siedän”. Ärsyttää kaikki tahmaiset ja miljoona kertaa päivässä lisättävät. Tämä on ihan huippu, mukana myös kollagaania, niin pikkuisen täyteläistää huulia. Ja tokihan tähänkin tuulessa lepattavat hiukset kiinni jää, mutta minusta mielyttävä tuntu huulilla ja kiva väritön kiilto. En juuri käytä huulissa meikkiä, siksi tämä minulle oiva tuote. Ja toisena YSL klassikko, valokynä. Tämä myös keikkameikissä ihan must, mutta valokynän käyttö on hyvä opetella meikkaajan opastamana. Se toimii kasvoilla tosi nätisti korostamassa parhaita puolia, mutta tekee paljon hallaa jos käyttää väärin.

IMG_5819

Tässä kuvien kanssa omat luottomeikkini ja ihonhoidontuotteet. Jos olet juuri jotain meikkejä hankkimassa, niin näitä voin erittäin lämpimistä suositella!! :))