Tämän kirjoituksen oli tarkoitus käsitellä kaulakoruja tuohon korvistekstin jatkoksi, mutta nyt ajatuksiini tuli kuitenkin ajankohtaisempi aihe. MUSTA! Mustaa, mustaa ja vielä vähän mustaa -housut, hameet, paidat, takit, laukut, kengät, … ja tämä tyyli näkyy katukuvassamme vuodenajasta ja muodista riippumatta.

Olen monesti kuullut, että musta on aina muodissa tai musta-valkoiseen voi aina luottaa. Nämä ovat sinällään totta, että oli trendi mikä hyvänsä niin mustaa on aina valittavana. Itsekin huomaan sortuvani mustiin vaatteisiin liian usein. Olin juuri neljän päivän keikalla ja huomasin pakanneeni jokaisella juontopäivälle musta-valkoiset tai harmaan asukokonaisuuden -se siitä värikkäästä keväästä =D minulla on kuitenkin se etu, että olen väreiltäni talvi eli musta kuuluu omaan värikarttaani. Tästäkin huolimatta aion nyt keskittyä siihen, että pukeutuisin entistä enemmän muihin karttani väreihin! 

Tässä oli vaatteet neljän päivän keikalle. Näkyy siellä yksi pinkki pukukukka ja korvikset 🙂 
Ihan luottomekko, graafinen kuvio toimii ja huivilla saa aina eri näköisen. 
Ihana valko-musta paita, missä vesiputouspääntie -toimii kaikille! Ja upee uus jakkurotsi Boutique Oonasta.

Musta on tyylikäs -siitä ei pääse mihinkään, mutta se on taas aivan toinen asia, että kenen päällä musta toimii. Musta on värinä todella tumma ja synkkä ja hyvin moni on mustassa väsyneen ja harmaan näköinen. Musta tuo juonteet esiin, se eksyy sinne juonteiden pohjaan, tummentaa silmänalusia ja tuo varjon leuan alle. Posket ja leuka näyttää isommilta ja helposti ihon sävy harmaantuu ja ikää tulee yhtäkkiä kymmenen vuotta lisää. Tämä on selkeästi nähtävissä, eikä vain ilmaan heitetty väite -uskon, että tämän vahvistaa jokainen asiakkaani, kenelle värianalyysi on tehty 🙂 

Tunika Mangosta ja päälle boleromittainen (keino)turkisliivi ja iso vyö.

Musta sopii ns. talvi-ihmisille. Mikäli sinun värivuodenaikasi on talvi, ihosi kestää mustan eikä se tuo omaa väriään voimakkaasti ihollesi. Mikäli taas olet syksy, kevät tai kesä -mustan käyttöä vasten kasvoja kannattaa välttää. Talvi-ihmisiä on suomalaisista vain 12% eli on hyvin suuri todennäköisyys, että musta ei ole sinulle eduksi. Suosittelen todella vahvasti käymään värianalyysissä, jotta sen musta tilalle saisi hurjan määrän muita värejä, joissa oikeasti on edukseen! Kansainvälisesti musta sopii paljon suuremmalle määrälle ihmisiä, meillä suomalaisilla on vain kovin vaalea pigmentti ihossa. 

Väitetään myös, että musta hoikentaa ja tuo luottamusta. Musta on turvallinen valinta ja sen kanssa käy kaikki. Haluan kumota osan näistä väitteistä – musta ei hoikenna, vaatteiden mallilla on suurempi merkitys. Oman vartalotyypin tunteminen ja pukeutuminen sen mukaan tekee hoikemman näköisen, oli väri mikä hyvänsä. Huomatkaa myös, että usein meillä on vaalea tausta, missä tahansa olemmekin ja näin musta ja sen ääriviivat erottuu kyllä erityisen hyvin. 

Tämä ihanuus on uusi hankinta tälle keväälle, Boutique Oonasta. Yhdistin tähän ihanat lehti-korvakorot House of Simonelta.

Musta on otettu osaksi bisnespukeutumista ja sen vuoksi musta koetaan hyvin asiallisena ja luotettavana. On kuitenkin tutkittu, että ihminen koetaan asiantuntevampana, luotettavampana sekä vakuuttavampana, kun hän on pukeutunut omiin väreihinsä mustan sijaan (toki osalle musta on se oikea väri). Syksyn perusvärejä on esim. ruskean eri sävyt sekä maaston vihreä, keväälle parhaat perusvärit ovat luonnonvalkoinen ja beiden eri sävyt ja kesä korvaisi mustan valkoisella tai harmaan eri sävyillä. Ensi kerralla kun olet ostamassa uutta kotelomekkoa tai jakkupukua, niin pohdi onko sen aivan välttämättä oltava musta?

Musta on värinä sellainen, että sen kanssa on helppo yhdistellä muita värejä. Se on totta; mutta parhaiten musta toimii muiden kylmien ja räiskyvien värien kanssa. Kun musta yhdistetään vaikka kauniiseen koralliin tai hempeään vaaleanpunaiseen, se vie näiltä väreiltä voimaa. Lämpimät värit eivät näytä yhtä hehkuvilta ja kylmistä vaaleista väreistä katoaa voima. 

Tässä päivän 3 juonto-look!

Tämän kirjoituksen tarkoitus on herätellä ihmisiä käyttämään VÄREJÄ, eikä vain sitä mustaa. Oli se kuinka tuttu, turvallinen ja helppo valinta tahansa. Siksi esitänkin haasteen kaikille blogin lukijoille sekä Toimiva tyyli Facebook -tykkääjille:

4.-10.5.2015 eli toukokuun ensimmäisellä viikolla aion olla käyttämättä mustia vaatteita. Haastan sinut mukaan! Ei mustaa koko viikolla; housut, hameet, paidat, takit, laukut, kengät -jos vain mahdollista niin viikon aikan ei käytetä mitään mustaa! Ja toivon, että kaikki haasteeseen osallistuvat postaavat omia kuviaan VÄRIKKÄISTÄ vaatteistaan Toimiva tyyli -Facebook sivulle, odotan tätä innolla! Eli vko 19 mennään teemalla ”En pukeudu mustaan”. Katsotaan, moniko ottaa haasteen vastaan 🙂