Sain iloisen puhelun viime viikolla, kun sanomalehti Karjalaisesta soitettiin ja pyysivät haastattelua. Karjalaisen mukana ilmestyi 10.2. Juhlat -teemalehti, jossa oli vinkkejä morsiuspuvun valintaan. Tässä heidän artikkelinsa. Näitä vinkkejä voi soveltaa mihin tahansa juhlapuvun valintaan!
Kevään mittaan julkaisen täällä blogissakin muutaman tekstin morsiammia ajatellen 🙂

Morsiuspuvun valinta

Morsiuspuvun valinta

”Korosta ja häivytä

Hääpuvut: Oikeanmallinen puku korostaa morsiamen parhaita puolia ja piilottaa pienet virheet.

Katja Reijonen

Stylisti Kati Vasellin mukaan ennen hääpuvun ostoa tulee tunnistaa oma vartalomalli ja sen hyvät ja huonot puolet. Myös pituus sanelee omat seikkansa pukuvalintaan.

– Nyrkkisääntönä voisi pitää, että pienen ja siron naisen kannattaa valita siro puku, kun taas näyttävän ja kookkaan naisen pukukin saa olla näyttävä. Lyhyelle ja sirolle morsiamelle lisää pituutta tuo lyhyt, noin polveen asti ulottuva puku.

Myös huntu ja laahus kannattaa sovittaa pukuun ja omaan kroppaan sopiviksi.

– Laahus sopii parhaiten pitkälle naiselle, kuin myös pitkä huntu. Pitkän morsiamen kannattaa harkita myös juhlavaa housupukua, Vasell sanoo.

Myös värisävyn valintaa kannattaa pohtia huolella, sillä puhdas valkoinen pukee vain harvaa.

– Puhdas valkoinen saa ainoastaan 12 prosenttia suomalaisista hehkumaan. Monelle parempi valinta on lämpimämpi, esimerkiksi kerman värinen puku. Pukujen sävyjä kannattaa testata aina luonnonvalossa, ei sovituskoppien keinovalossa, Vasell ohjeistaa.

Tiimalasivartaloinen morsian voi korostaa kurvejaan vyötärölle sidottavalla vyöllä tai nauhalla. Jos vyötärö on hieman kadoksissa, lisäboostia saa korsettimallisella yläosalla, joka kiristetään nauhoilla keskivartaloa kuromaan. Jos kroppa on kuitenkin hyvin suora ja tasapaksu, ei vyötäröä kannata taikoa väkisin esiin.

– Hyvin suoralle, hoikalle ja poikamaiselle vartalolle paras valinta on usein empire-leikattu puku.

Rintavan morsiamen kannattaa suosia olkaimetonta tai V-päänteistä mekkoa.

– Venepääntiet, isot kaulukset ja halterneck-pääntie sen sijaan kerää huomion liikaa leveisiin hartioihin tai suuriin rintoihin. Mikäli haluaa tasapainottaa ylä- ja alakropan suhdetta, lantiolle tulevat laskokset ovat yksi hyvä vaihtoehto, Vasell ohjeistaa.

Jos rintavarustuksen haluaa taas näyttävän muhkeammalta, kannattaa halterneckin lisäksi suosia esimerkiksi pitsikirjailuja rintamuksessa.

Kurvikaslanteiselle Vasell suosittelee A-linjaista pukua, joka häivyttää runsaat reidet ja takapuolen. Jokin katseenvangitsija yläosassa tasapainottaa vaikutelmaa lisää.

– Myös näyttävä kaulakoru kiinnittää huomion yläkroppaan ja tasapainottaa mittasuhteita. Lanteikkaalle huonoin valinta on kaksiosainen, korsettiyläosainen puku, joka pienentää ylävartaloa entisestään, Vasell vinkkaa.

Jos taas kurveja ei ole riittävästi omasta takaa, kannattaa suosia runsashelmaista ja lantiolta muhkeaa pukua.

– Myös merenneitomallinen puku on kapealanteiselle hyvä valinta, Vasell sanoo.

Jos haluaa kätkeä käsivarsien epätäydellisyyksiä, puvussa voi olla myös pitkät, esimerkiksi pitsiset hihat.

– Myös hartioille solmittava juhlava huivi kätkee mahdolliset muhkurat, Vasell valottaa.”

Ystävänpäivänä olin juontamassa muotinäytöstä Pyynikin palloiluhallilla. Malleina toimivat Pyrinnön Naistenliigajoukkueen pelaajat. Tapahtumassa oli myös esittelypisteitä ym. Bongasinkin sieltä upeita tuoteuutuuksia ym. ihanaa ja seuraavat blogitekstit kertovat niistä. Ei voi kuin ihailla ihmisten kädentaitoja, totta tosiaan!