Tämän vuoden viimeisessä blogitekstissä keskitytään laukkujen valintaan. Asusteet, kuten korut, huivit, vyöt ja laukut vaikuttavat paljon kokonaisuuteen ja siihen, miltä asumme näyttää. On ehdottaman tärkeätä käyttää asusteita, sillä ne saavat asun aina puetumman näköiseksi ja asusteilla on maailman helpoin vaihtaa asun ilmettä 🙂 Mitä mahtavinta leikkiä kun vaihtelee asusteita, niin samalla perusvaatteella pärjää vaikka kuinka pitkään!


Laukut valitaan saman periaatteen mukaan, kuten korut ja vyöt (katso aiemmat blogitekstit). Eli oma vartalotyyppi ja oma koko huomioon ottaen 🙂


Kulmikas ja pitkä nainen valitsee itselleen ison laukun, ja mielellään hieman pyöreän, pehmeän oloisen laukun. Jos kulmikas nainen valitsee ison ja salkkumallisen laukun, hänestä tulee todella kulmikkaan oloinen. 

Sama myös päin vastoin eli pyöreä nainen valitsee mieluiten kulmikkaan laukun, jotta pyöreys hieman tasoittuu. Jos pyöreä ihminen pukeutuu paitaan, jossa on pyöreä pääntie, valitsee pussukkamallisen pyöreän laukun ja vielä pyöreä kärkiset kengät -koko ihmisen olemus on hyvin pyöreä 🙂 Ja pyöreä ei siis välttämättä viittaa ylipainoon, toki tämä lisää ihmiset pyöreyttä, mutta hoikkakin ihminen voi omata esimerkiksi pyöreän malliset kasvot. 


Pieni ja siro nainen valitsee jälleen kokoisensa pienen laukun. Jos pienellä naisella on todella suuri laukku, se näyttää lähinnä siltä, että nainen hukkuu laukun alle. Isolla naisella taas pieni laukku on lähinnä huvittavan näköinen. 


Laukkua valitessa oma olemus ja laukun malli ovat siis hyvin tärkeitä! 


Käsilaukku on meillä sitä varten, että sinne laitetaan vain ne tärkeimmät; yleensä puhelin, lompakko, avaimet ja pieni meikkipussukka. Kaikki muut; läppäri, kansiot ja paperit, lasten ja koiran tavarat kuuluvat sitten erilliseen kassiin -ei käsilaukkuun.

Ja pieni vinkki; itse käytän ns. ”monitoimipussukkaa” -jolle ystävät lähinnä nauravat, mutta josta löytyy aina kaikki tarvittava. Monitoimipussukka on kuin pieni meikkipussi, mutta meikkien sijaa sieltä löytyy pinnejä, nenäliinoja, topseja, huulirasvaa, pampuloita, suuvesi, tahranpoistokynä, tamponeja, kynsileikkurit, mittanauha, ompelutarvikkeet, särkylääkettä ym. naisen elämässä usein tarvittavia asioita -ja näin ne eivät ole sikin sokin kassin pohjalla vaan aina kätevästi löydettävissä monitoimipussukasta 🙂


Tässä muutama esimerkki käsilaukuista:

VILAsta musta laukku, jossa yhdistelty kahta eri materiaalia. Hyvän näköinen iso laukku, eli myös laukun kantajalla oltava pituutta.
VILAn upea uutuus, nahkalaukku ketjuhihnalla sopii hyvin normaalikokoiselle naiselle. Laukussa on selkeät kulmat eli sopii myös tasapainottamaan pyöreyttä.
Tämä laukku myös VILAsta, iso laukku mutta enemmän pussukkamallinen kuin yllä oleva musta. Eli pitkän ja olemukseltaan kulmikkaan naisen laukku. 
Laukku desing Birgit Pyykkö. Upean värinen turkoosi poronnahkalaukku, hieno suomalainen desing. Kulmikas ja pieni käsilaukku sopii hyvin pienelle naiselle tasapainottamaan pyöreää olemusta.
Kulmikas ja pieni laukku. Pieni käsilaukku on siron ja pienen naisen valinta, isolla ihmisellä pieni laukku ei riitä. Parhaan kokonaisuuden kannalta on hyvä valita laukku oman koon mukaan. 
Tässä iso laukku, naisella jolla on myös pituutta. Huomiokaa myös, mihin laukku asettuu. A-vartaloinen ei voi käyttää laukkua, joka päättyy lantion leveimmäille kohdalla sille se tuo jälleen massaa sinne, mihin sitä ei haluta.
Tässä puolestaan pussukkamallinen laukku, joka on kulmikkaan naisen laukkuvalinta. Pussukkamallinen laukku pehmentää kulmikkaan ihmisen piirteitä ja tasapainottaa kokonaisuutta. 

 

Vartalotyyppi on myös tärkeää huomioda laukkua valitessa. Kuten kuvatekstissä sanotaan, A-vartaloisen on hyvä olla tarkka siitä, mihin kohtaan laukku asettuu. Mikäli laukku jää juuri lantion leveimmälle kohdalle, se kiinnittää automaattisesti huomion lantiolle ja leveä lantio korostuu. Samoin X-vartaloinen voi hyvin valita lyhyt hihnaiset laukut, jotka asettuvat vyötärölle -näin huomio kiinnittyy vyötärölle ja X-vartaloisen kapea vyötärö korostuu. 

Juhliin mentäessä laukku on totta kai omasta koosta riippuen aina pieni. Juhlapuvun kanssa mielellään hihnaton kirjekuorilaukku, pitkä iltapuvun kanssa aina. 

Juhliin mentäessä laukku voi väreiltään yhdistyä johonkin puvussa olevaan väriin tai asusteet voivat luoda oman kokonaisuuden, esim. laukku, kengät ja korut samaa väriä. Monesti kysytään, että onko laukun ja kenkien oltava samaa väriä. Ei tarvitse, tärkeämpää olisi, että materiaali on sama. Toki kokonaisuus on aina tyylikäs, jos ovat myös samaa väriä, mutta kunhan ne yhdistyvät asuun jollain tapaa niin se riittää. Jos siis valitse nahkakengät, tyylikkäät avokkaat, niin valitse mukaan myös pieni nahkainen laukku. Mikäli kengät taas puolestaan ovat satiinipäällysteiset, nappaa juhliin satiininen laukku. 

Juhliin mentäessä laukun materiaali voi vaihdella. Tyylikkäin malli on aina pitkä kirjekuorilaukku. Juhlissa, joissa pukukoodi on casual tai tilaisuus on muuten rento, laukulla voi tuoda esiin omaa persoonaa ja valita myös pussukkamallisen laukun.
VILAn upea kirjekuorilaukku, jossa yhdistyy sekä musta että harmaa. Näin ollen juhlapuku tai kengät voisivat olla joko mustaa tai harmaata.
Mikäli laukun pintakuvio olisi käärmenahkainen, myös kengät pitäisi valita samaa kaavaa noudatten 🙂 Tämäkin ihanuus VILAn valikoimaa.

 

Tämän blogitekstin myötä toivottelen kaikille lukijoille ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle! Palataan taas Toimivan tyylin saloihin tammikuussa! 🙂

-Kati