Se olisi kevät vissiin koittanut, kun maaliskuuta jo viedään 🙂 Huomasin tässä äitiyslomaillessani, kuinka suuri merkitys korvakoruilla on pukeutumisessa -kuten millä tahansa muillakin asusteilla. Olen nimittäin nyt puolisen vuotta käyttänyt aika yksitoikkoisesti vain imetyksen kannalta käytännöllisiä vaatteita ja välillä haikaillut ns. normaalivaatteiden pariin. Mutta onneksi on sentään asusteet ja ennen kaikkea korvakorut, joiden avulla olen asukokonaisuuksia piristänyt!


Kannattaakin aina miettiä, onko myös korvakorut asun kannalta sopivat ja viimeistelevätkö ne tyylin. Monilla on ne ”suosikit”, jotka ovat korvassa aina, asusta riippumatta. Huomauttaisin, että korvakorujen (eikä muidenkaan korujen tai kellojen) kanssa ei kannata nukkua tai peseytyä/saunoa, sillä ne kuluvat paljon nopeammin, saattavat nukkuessa vääntyä ikävästi, puhumattakaan siitä, paljonko bakteereja koruihin kertyy. 


Itse otan aina kaikki korut kotona pois sormuksia myöden ja puen ne lähtiessäni. Tämä on opeteltu tapa ja se todella kannattaa. Kun on arjessa ”koruton” tulee helpommin miettineeksi myös korut asuihin sopivaksi, sillä ne kuuluu tyylin luomiseen yhtä lailla. Ja aina huomaa, jos korut meinaa unohtua, kun on ovesta lähdössä. On ”alaston” olo ja kaikki ei ole kohdallaan. Minusta tuntuu jopa, ettei meikki ole täydellinen ilman korvakoruja. 


Tässä vinkki siitä, kuinka korut saa pysymään jiirissä -nämä miesten ”ruuvipakit” on oivia myös muihin käyttötarkoituksiin. On helppo lajitella eri värit, mallit ja materialiit omiin lokeroihinsa -kukin miten parhaaksi näkee. Näin aina löytää etsimänsä helposti. 

 Nämä ovat arjen omat suosikkini. Panssariketjut kaulaan ja ranteeseen, pienet renkaat tai jokut napit. Sopii monen asun kanssa, on tyylikäs mutta ei huomiota herättävä. Napit valitsen yleensä vaatteiden mukaan, valkoiset tai hopeat on luottovalinta, mutta pinkki ruudulliset kiva piriste, jos esimerkiksi puserosta tai huivista löytyy pinkkiä.

Uusin ihastukseni ja löytöni ovat nämä upeat pitsikorvikset! Törmäsin näiden valmistajaan Mariel Designiin Ystävänpäivä -tapahtumassa Pyynikillä ja nappasin saman tien kaksi paria mukaani. Siis todella ihana idea ja niin kauniita; mustia ja valkoisia pitsikorvakoruja. Jos joku muukin ihastuu, niin täältä löytyy lisää. Pitsi on ihana yhdistää esimerkiksi helmikorujen kanssa, molemmat herkkiä ja kauniita. Nuo ihanat helmikorut ovat ystäväni Maaritin tekemät. Mariel Design on vuonna 2010 perustettu käsityökorujen valmistamiseen erikoistunut yritys. Yrityksessä toimii nuori aviopari Aleksandr ja Marina Heino, joka myös suunnittelee ja valmistaa kaikki uniikit korut. Korut tehdään käsityönä Tampereella. Pyrimme jatkuvasti laajentamaan ja uusimaan mallistoamme.

Juontokeikoilla, esimerkiksi näyttävän iltapuvun kanssa on kiva pukea myös näyttävät korut. Joskus myös puvut ovat niin koristeellisia, että kaulukoru olisi liikaa, niin silloin satsaan korvakoruihin. Tässä kahden lempparit isoista ja näyttävistä koruista. Välkkyvillä renkailla olen monet kerrat suunnannut myös kurkistamaan Tampereen yöelämää, silloin myös korvikset saa näkyä 😉 

Toisinaan korvakorut ovat se ”juttu” asussa. 

Nämä pinkit toimivat juuri sellaisena! Korvisten ei aina tarvitse olla aidot ja kalliit, myös tällaiset edulliset korut toimii kyllä. Nämä pinkit täydentää asun; käytän esimerkiksi mustien leggareiden ja harmaan lököpaidan kanssa. Kun asu on rento ja väritön, niin haluan tuoda siihen kuitenkin jotain jännittävää pientä yksityiskohtaa ja korvikset on hyvä valinta. Pinkit isot korvikset tuovat väriä ja näyttävyyttä; pelastaja myös kiireisinä päivinä!

Tässä lisää upeaa suomalaista käsityötä. Nämä ovat House of Simonin käsialaa, laadukasta ja taidokasta pakotettua nahkaa. HoS valmitaa erilaisia koruja, tässäkin ihania korviksia, joissa kaikissa eri fiilis ja sopii eri tilanteisiin eri asujen kanssa. Pinkit kukat kesäpäivään, valkoiset pallot juhlaan ja ruskeat lehdet päiväkaffelle kaupunkiin. Vai mihin itse laittaisit? 

Ja kun haluaa hassutella, silloin korviin voi valita vaikka pingviinit tai koripallot ja laittaa ranteeseen kuminauhoista tehdyn korun. Käytän esimerkiksi koripalloja urheilutapahtumissa ihan verkkareiden kanssa. Pingviinit on kivat vaikka lastenjuhlille mentäessä 🙂 Valitse siis myös korvakorut aina tilanteen mukaan. Vaikka ne suhteellisen pieni asuste onkin, myös korvakoruilla on asun lopputuloksen kannalta suuri merkitys! Muista lukea myös aiempi blogipostaukseni siitä, kuinka korut tulee valita oman vartalon mittasuhteiden mukaan!


Joskus korvakorut toimivat yksinään, joskus niille valitaan kaveriksi ihana kaulakoru. Välillä käy niin, että rakentaa ihan koko asun korujen perusteella, kun tulee fiilis, että tänään laitan ”juuri nuo korut”. Siispä ensi kerralla kurkistamme mitä ihania kaulakoruja vaatehuoneestani löytyy -tässä hieman esimakua 🙂