Yksi parhain asia kesässä on, kun saa kaivaa ballerinat, läpökkäät ja korkkarit esiin. Vaikka talven saapasmuoti onkin minulle mieleinen, niin se ei voita balleriinoilla tassuttelemista kuumilla kesäkaduilla. Vaikka itsekin usein innostun kivan näköisesti kengistä, on hyvä kuitenkin ottaa huomioon pari seikkaa ennen kenkien ostamista.

Upeat kesäiset juhlakengät, mitkä rusetit :)

Upeat kesäiset juhlakengät, mitkä rusetit 🙂

Luulen, että joku muukin kuin minä, on pitänyt jalassaan epämiellyttäviä kenkiä vain siksi, koska ne näyttävät hyvälle. Nuorempana harrastin tätä enemmänkin; nykyään olen tullut mukavuuden haluiseksi. Se ei kuitenkaan ole huono asia, kenkien pitää olla hyvät jalkaan. Siksi maksan nykyään hieman enemmän laadukkaista kengistä, jotka ovat hyvät ja tukevat jalassa -tinkimättä kuitenkaan ulkonäöstä. Omia ehdottomia suosikkejani ovat Clarks, Gabor ja Rieker sekä Ecco. Laadukkaita ja hyviä nahkakenkiä, jotka ovat jalassa kuin aamutossut konsanaan. Toki on minulla paljon muitankin kenkiä, mutta etupäässä koitan aina ensin löytää tarvitsemani kengät edellä mainittujen valikoimasta.

Väriä jalkoihin!

Väriä jalkoihin!

1. Mukavuus -hyvä kenkä tuntuu jalassa mukavalta heti. Jos kengät tuntuvat kovilta, eivätkä istu niin ei kannata ajatella, että ne pehmenevät ajan mittaan. Tällaiset kengät jäävät monesti käyttämättä tai ne laitetaan jalkaan vai tilaisuuksiin, jossa tiedetään, että on paljon istumista.

2. Kengän muodolla on iso vaikutus. Jos on kovin korkea korko, silloin on hyvä huomioda, että myös päkiän alla olisi kunnolla pohjaa, ns. platform. Muutoin kenkä kuormittaa kovasti päkiää kävellessä. Myöskään kovin kapeakärkiset kengät eivät ole hyvä vaihtoehto, varsinkaan jos vaivasenluu tekee kiusaa.

Ihanaa pitsiä nyt myös tennareissa.

Ihanaa pitsiä nyt myös tennareissa.

3. Tukevuus. Kenkään voi hieman puristella ja kiertää, jotta näkee, onko se varmasti tukeva. Kantapäätä kiertävän kengän osan tulisi antaa puristaessa vain vähän periksi. Se on yleensä huomattavasti tukevampi kuin kevyempi kengän etuosa. Samoin kenkää voi kiertää kädessä kuin tiskirättiä, näin pääsee testaamaan kengän kiertojäykkyyttä. Tässäkin suunnassa saisi antaa vain hivenen periksi.

4. Kiinnitys. Kengän kuuluu olla jalassa napakka. Jos kengässä ei ole mitään kiinnitystä, ajan mittaan se venyy ja löystyy, eikä ole sitten enää kävellessä tukeva.

On mistä valita mieleiset ballerinat

On mistä valita mieleiset ballerinat

Kysyin tärppejä kenkien ostamiseen myös ystävältäni Oili Toloselta, joka on entinen pitkän linjan kenkäkauppias ja entinen Andiamo-liikkeen omistaja. Hän vinkkasi, että ammattitaitoista myyjää kannattaa aina hyödyntää. Monesti hyllyssä hyvältä näyttävä kenkä ei toimi jalassa ja taas joku toinen malli puhkeaa jalassa kukkaan. Oili sanoo: ”Ulkonäkö lienee meille naisille tärkeä, mutta myös jalkaan sopivuus. Kannattaa sovitella mahdollisimman montaa silmää miellyttävää mallia. Tärkeää on sovittaa molempia kenkiä ja kävellä kaupassa kiireettä… ettei tule kotona turhia yllätyksiä.” Hän nostaa esille myös käyttötarkoituksen, joka määrittelee paljon kenkien valintaa. Jos ostat käyttökengät, mukavuus on tärkeää ulkonäköä unohtamatta. Käyttökengissä hinnassa ei kannata säästää. Juhlakengät voivat olla edullisemmat, koska niitä pidetään vähemmän.

Ihanat kesäsandaalit!

Ihanat kesäsandaalit!

Tuossa ostoksilla käydessäni huomasin Koskikeskuksessa (uuden) kenkäliikkeen ja ikkunassa olleet pinkit paljetti koristellut tennarit pysäytti mut. Liikkeen nimi on Click Shoes ja tätä todellakin on Tampereella kaivattu. Kenkäliikkeitä on mielestäni ollut liian vähän =D luulenpa, että mun on vielä tuonne palattava ja haettava nuo pinkit tennarit omaan kaappiin.

Niin must have!

Niin must have!

Click Shoes löytyy myös Ideaparkista ja siellä on kenkien ja laukkujen lisäksi myös sisustustuotteita. Kaikki blogin kuvat herkullisista kengistä on Click Shoesin valikoimasta Koskikeskuksesta.

Kenkien lisäksi tarjolla on myös laukkuja.

Kenkien lisäksi tarjolla on myös laukkuja.

IMG_2779

Kumpi laukkuseinä on sinun mieleesi?