Maanantaina kävin VILAssa ja katselin kaikkia upeita uutuuksia, joita myymälässä oli. Minua hieman kyllä naurattaa ajatus, että pitäisi aina kesäksi siirtää talvivaatteet komeroon ja päin vastoin mutta kyllä tämä Suomen sää on sellaista, että samat vaatteet ne on kierrossa kesät talvet 🙂 Itselläni ainakin -juhannuksenakin oli päällä kevyttoppatakki. Onneksi, vaikka samoja vaatteita onkin käytettävä ympäri vuoden, niitä voi pukea ja asustaa eri tavalla niin vaatteisiin saa ihan eri fiiliksen. Tässä muutamia esimerkkejä VILAn upeista kesävaatteista puettuna eri tavoin -ja kannattaa huomioda myös värimaailma!


Ensimmäisenä ihana oranssin värinen, kaunis kuosinen mekko, jossa kiristys vyötäröllä. Tämä sopii parhaiten syksy-ihmisen väreihin ja siksi myös asusteet valittu sen mukaan.

Tässä mekko puettuna nukella ilman asusteita. Ihana väritys!
Tässä samaan mekkoon lisätty konjakin ruskea vyö vyötärölle. Tuo mukavasti lisää ryhtiä mekkoon.
Kylmien iltojen varalta mekon kanssa voi pukea luonnonvalkoisen neuletakin. Vyö pilkistää neuletakin alta.
Mikäli haluaa korostaa vyötäröä, vyön voi pukea myös neuletakin päälle! 🙂 
Tai ehkä iso koru kaulalle riittää näin kuositetun mekon kaveriksi? Ja neuletakki puettuna rennosti auki.

VILAssa on myös ihania farkkuliivejä, -takkeja sekä -mekkoja. Raikastaa asun kun asun ja farkkua on helppo yhdistellä. Tämä vaalea farkku sopii väreiltään parhaiten kesäihmiselle.

Tämä tyylikäs farkkumekko kannattaa totta kai sovittaa, sillä on hyvä katsoa, asettuuko mittasuhteet omaan vartaloon. Kun ylä- ja alaosa on ommeltu yhteen, on aina tietysti haastavaa saada vaate asettumaan juuri itselle sopivaksi. Me kun ollaan jokainen erilaisia ja valmisvaatteet tehdään kuitenkin yhden kaavan mukaan. Siksi aina muistuttelen sen luotto-ompelijan olemassa olosta, että ihanista kaupan lemppareista saa myös muokattua itselle täydellisesti istuvia vaatteita!

Tässä farkkumekko pelkistettynä, ilman asusteita. Vaikkakin tässä vaatteessa on hyvä fiilis näinkin, asu on viimeistellymmän näköinen kun siihen lisää omaa persoonaa korostavia asusteita.
Se voi olla esimerkiksi suuri koru. Kesäihminen valitsee aina hopeat tai valkokultaiset värit metallisissa koruissa.
Farkkumekon kanssa myös pastellin sävyinen tuubihuivi on erinomainen valinta! Tuubihuivi on ylipäätään helppo käyttää, mikäli huivinsidonta tuottaa hankaluuksia 🙂 
Tuubihuivista saat myös aina hartiahuivin, kun ilta viilene tai autossa ilmastointi ottaa niskoihin.
Farkkumekon kanssa voi pukeua myös tyylikkään lyhyen mallisen jakun ja isot korut niin on valmis vaikka iltamenoihin!

Nämä kaksi upeaa mekkoa toimii hyvin kesät talvet. Talvella lisää vain legginsit tai paksut sukkahousut ja lämmittävän neuletakin, niin kyllä tarkenee! 🙂 Talvellakin saisi hameita ja mekkoja enemmän käyttää. Mutta nyt kun kesä on täällä -toivottavasti saadaan nauttia myös aurinkoisista keleistä ja pitää niitä ihan ykköskesävaatteita!!


Tässä vielä yksi upea kokonaisuus, tämän kesän ehdoton ykköstrendi eli maksimekko! Muistakaan vain, että maksimekot kuuluu ”pitkille” ihmisille eli melkein sinne 170cm ja siitä ylöspäin. Jos kovin lyhyt ihminen laittaa täyspitkän mekon, niin se vie ihmistä tosi paljon kasaan ja näyttää entistäkin lyhyemmältä. Toki sitten meille pitkille on haastavaa löytää sellainen maksimekko jossa pituus oikeasti riittää 😉 Tämä korallin värinen ihanuus on vain yksi VILAn upeista maksimekkomalleista.

Upea koralli pukee väreiltään parhaiten KEVÄT ihmistä.
Mekkoon kuuluu vyötärönauha, jonka voi sitoa vyötärölle. Valmiina olevat vyöt voi myös aina irrottaa ja laittaa tilalle oman vyön tai jättää käyttämättä.
Tähänkin mekkoon sopii hyvin yhdistää ihana sinisen sävyinen tuubihuivi ja korallin värinen helmirannekoru.
Tuubihuivi toimii myös hartiahuivina. Tässä ihana sininen väri toimii mainiosti korallin kanssa, kun molemmat sävyt ovat keltapohjaisia, lämpimiä värejä.
Mikäli haluaa korostaa korallia, voi tummansinisen huivin vaihtaa edelleen koralliin, missä ihana kuosi.
Tämän maksimekon voi pukea ihanaan hellepäivään kaupungille tai kesän upeisiin juhliin -huomion keskipiste varmasti 😉