Viitaten aiempaan tekstiin otsikolla ”Piristä asuasi asusteilla”, tässä vielä toinen esimerkki asusteiden merkityksestä.


Nappasin VILAsta upean tumman vihreän mekon ja asustin sen sekä arkeen että juhlaan sopivaksi. Monesti kuulen ystävieni kysyvän vaatteistani: ”Onko toi uus?” ja yleensä totean että ei ole. Käytän paljon samoja vaatteita monissa eri tilanteissa vain asustamalla niitä eri tavalla. Ihan tavallinen trikoopaitakin sopii arkeen farkkujen kanssa tai juhlaan hameen kanssa, kun pukee sen eri tavalla. Ja tällä en nyt tarkoita pukemista väärin päin tai ilman toista hihaa, vaan pukemalla paita erilaisten asusteiden kanssa. Vaihtamalla koruja, huiveja, pukukukkia, vöitä, laukkuja ja niin edelleen tulee aina ihan eri fiilis. Myös liivit on kivoja, esim.tunikoiden kanssa. Aina kun asussa on jotain kivaa yksityiskohtaa, eikä päällä ole vain paita ja housut niin kokonaisuus näyttää paremmalta. Se on yleensä mietitty, huoliteltu ja asusteet tuovat kantajansa mukaista ilmettä.


Opetellaan siis pukemaan vaatteet ja kaupassakin sovittamaan ennakkoluulottamasti. Moni vaate roikkuu henkarissa tylsän näköisenä, eikä tee edes mieli sovittaa. Kannattaa kuitenkin kuunnella myyjää ja pistää luomus päälle, sillä vaate näyttääkin päällä ihan erilaiselta! Ja vielä kun vaate puetaan, lisätään esimerkiksi vyö tai huivi niin ávot!

Tässä ensin upea vihreä mekko puettu arkisesti legginsien ja ison neuletakin sekä tuubihuivin kanssa.
Kun neuletakki jää pois ja tilalle tulee näyttävät korut sekä vyö, ollaan valmiita illan juhlaan. Vielä leggarit vaihdetaan sukkahousuihin ja korkeat korkkarit jalkaan!
Bisness-henkisyyttä saa tähänkin asuun kun lisää mekon päälle jakun. 
Vyötä voi pitää myös jakun päällä, varsinkin jos on X-vartaloinen eli on syytä korostaa kapeaa vyötäröä. Näin se onnistuu 🙂
Talven pikkujouluihin kietaistaan turkiskauluri ja rokahtava metallinen vyö.

Ihanaa alkavaa viikkoa hyvät lukijat -miten meinaat piristää omaa asuasi huomenna? 😉