Linnan juhlien pukuloistoa ja omat kommentit nähdyistä tyyleistä

7.12.2019
Kati Vasell

Aloitetaan mielestäni kolmella upeimmalla puvulla – toki ihan kaikkia en nähnyt, koska lasten nukkumaan laitto ajoittui juuri keskelle kättelyä, mutta olen yrittänyt haarukoida tänään lehtikuvia. (Tän blogin melkin kaikki kuvat onkin lehdistä, mutta laitan lähteet näkyviin). 

 1. Mai Kivelä – puku, joka oli tehny Kansallismuseossa olleen näyttelyn mainosbanderollista. Olen viime aikoina herännyt itsekin enemmän kiertotalouden tärkeyteen ja siihen, ettei kaikkea tarvitse hankkia uutena. Tää oli mainio kannanotto ja aktiivisena luonnon ja eläinten puolestapuhujana Mai ol puvulle hyvä kantaja. Lisäksi puku oli oikeasti HIENO, kaunis malli ja värimaailma – ja jotain erilaista ja persoonallista, mistä aina tykkään <3
  ps. Upea kannanotto myös Haukion Jenniltä pukea sama puku tuunattuna uudelleen, loisto valinta ja sitä mieltä oli kansakin, kun Jenni oli useamman lehden pukuäänestyksen voittanutkin!

  Kuva: https://www.is.fi/mystyle/art-2000006329818.html

   

  Kuva: https://yle.fi/uutiset/3-11106731

 2. Jitka Novackova – upea puku kaunis värimaailma. Kiva pitsinen yksityiskohta puvun yläosassa ja trendikkäät naruolkaimet. Lisäksi puvun alaosa oli ihana massiivinen ja laskeutui kauniisti. Wau.

  Kuva: https://yle.fi/uutiset/3-11106731

 3. Janniina Alho – kulta on todella kaunis väri juhlapuvussa, kun se sopii kantajalleen. Janniina oikein hehkuu tässä lämpimän sävyisessä luomuksessa ja näyttävät kirjailut oli todella tyylikkäät.

  Kuva: https://yle.fi/uutiset/3-11106731

 4. Piti laittaa kolme, mutta sittenkin neljä, koska en halua jättää Kanervan Elinaa mainitsematta. Toispuolinen oranssi iltapuku oli niin hot. Elina on nyt muutenkin näyttävä nainen ja puku imarteli kyllä kantajaansa.

  Kuva: https://yle.fi/uutiset/3-11106731

Lisäksi haluan kommentoida muutamaa pukua; esimerkiksi Sofia Vikmanin puku oli suunniteltu tosi kivasti tasoittamaan Sofian vartalomallia. Kun vauvamasu on söpösti alkanut tulla jo esiin ja Sofialla on naisellinen lantio, niin puvussa tämä on otettu huomioon ja hopeat yksityiskohdat olkapäillä tasapainottavat vartalomallia juuri oikein!

Kuva: https://yle.fi/uutiset/3-11106731

Kun taas Sanna Marin hukkui pukuunsa. Se oli harmillista, kun Sanna Marin on kuitenkin hyvässä kunnossa niin puku näytti hänen päältä säkiltä eikä ollut lainkaan sopiva Sannan vartalolle. Harmillista  -olisin ajatellut jotain vartalon myötäisempää pukua. Lisäksi olen aika varma siitä, että vahvat kylmät värit (kuten tämä fuksia tai Sannan paljon suosima musta) eivät ole hänen värikarttaansa sopivia.

Kuva: https://www.iltalehti.fi/muoti/a/03bc45ba-99d3-4ab0-97d6-64e0e92678d0#gallery

Ja sitten pari huomiota tyylivirheistä: pikkulaukun kantaminen. Etiketin tarkoitus on auttaa juhlijaa kunnioittamaan juhlaa oikealla tavalla ja kyllä siitä mielestäni saa hieman poiketa, jos asialla on pointti ja muuten puku asusteineen kunnioittaa juhlan teemaa. Muutamalla juhlijalla oli pikkulaukussa hihna. Iltapuvun kanssa käytetään aina kirjekuori-mallista laukkua, jossa ei ole mitään hihnaa. Laukkua myös kannetaan kevyesti päältä kiinni pitäen, kuten Marimekon toimari meille tässä kuvassa näyttää. (Hänen pukunsa ei kuitenkaan minusta sopinut Linnan juhlien tyyliin – toki edustamansa yrityksen puolesta kuosin ymmärrän mutta enemmän kesämekko siitä tuli mieleen. Olisi sopinut esim. hääjuhlaan. Ainakin olisin toivonut jotain vyötä tms. nyt oli vain Unikko-kaapu). Kun taas Kike Elomaa kantaa laukkua alhaalta pitäen ja tätä tulisi välttää. Kiken puvussa on kaunis kultainen kirjailu mutta sitten ihmettelin hopeita kenkiä?

Kuva: https://yle.fi/uutiset/3-11106731

Toisekseen, käsien paikka – on monesti hankala ja illan aikana erityisesti Jenni Haukio ei meinannut useaan kertaan tietää, mihin ne kädet nyt laittaisi. Niiden on ihan hyvä olla siinä sivulla, missä ne nyt luonnostaan roikkuu. Se tuntuu tosi oudolta, mutta sitä kannattaa harjoitella, koska se on ihan OK. Jos ne kädet haluaa ehdottomasti laittaa yhteen kämmenet päällekäin, niin sitten kädet pitää samalla NOSTAA navan korkeudelle.. Kuten kuvasta huomataan, kolmion eteen käsien jättäminen on hieman erikoisen näköistä ja kiinnittää huomiota väärällä tavalla. Ongelmallista myös miehille, jos kädet jätetään jalkovälin kohdalle ja jännityksessä sormet vielä vähän näprää niin saattaa antaa ”hassun” vaikutelman.. Ensi kerralla siis; kädet sivulle tai päällekäin laitettuna NAVAN korkeudelle -ei kolmion eteen, kiitos.

Toiseksi viimeisenä nostona kotikaupungin naisia positiivisessa valossa! Hienoa Anna-Kaisa Ikonen, tyylikäs punainen pukuvalinta ja ihanaa, että olit tukenut paikallisia yrittäjiä laukku- ja koruvalinnoissa. ”Käsilaukkuni loihti VionaBlu ja koruni Nagual” – kuva Anna-Kaisan FB-sivulta.

Ja Saana Tyni – ONNEA taas tämän vuoden saavutuksista, huh huh! Miten hieno seurata tämän nuoren yrittäjän ja yrityksen saavutuksia! Puvussa oli hienosti huomioitu yrityksen värimaailma ja sen edustama ala, kun puvun oranssit ruusut oli tehty siivousliinoista!

Kuva: https://yle.fi/uutiset/3-11106731

Ja loppuun; kukaan ei silti ole vielä voittanut mielestäni upeinta Linnan juhlissa nähtyä pukua ja se tapahtui vuonna 2000. Tämä luomus on ollut mieleenpainuvin valinta. Räiskyvä väri, persoonallinen, kauniisti laskeutuva olkaimeton malli, mahtava yksityiskohta ja hevonen – täydellinen <3

Kuva: https://www.iltalehti.fi/linnan-juhlat-2018/a/03f975d8-f614-4f82-b8b7-935c64e08da7

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *